Je profielfoto gejat…

‘Sta je plots op een datingsite als ‘easy going woman’.
Voor het kunstproject Lovely-faces.com heeft het duo Paolo Cirio en Alessandro Ludovico miljoenen profielen ‘gestolen’ van het sociale netwerk Facebook. Facebook is boos. Woordvoerder Barry Schnitt kondigt juridische stappen aan; Cirio en Alessandro hebben geen toestemming gevraagd om de miljoenen profielen te gebruiken, die overigens openbaar toegankelijk zijn. Ironisch is dat Facebook oprichter Mark Zuckerberg zelf foto’s en namen van universiteitsgenoten stal voor zijn eerste sociale netwerk FaceMash, zoals is te zien in de film The Social Network.
Op de website Face-to-facebook.net legt kunstduo uit hoe het miljoenen foto’s, namen en locaties stal. Vervolgens selecteerden zij 250.000 foto’s voor de datingsite Lovely-faces, een doorzoekbare website met echte mensen. Lovely-faces.com laat duizenden lachende gezichten zien.

Door middel van software voor gezichtsherkenning zijn de lachende gezichten ingedeeld en gecategoriseerd. Je hebt ‘easy going women’, ‘funny men’, ‘mild woman’ en ‘sly men’. Op het Berlijnse kunst- en technologiefestival Transmediale waren vorige week al deze lachebekjes te zien in een grote collage, samen met een video hoe de software voor gezichtsherkenning werkt.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Streethunten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s